• Netartmaterial.sk
  • Kontaktujte nás
    info@netartmaterial.sk
    Po - Pia: 15:00 - 17:00
  • My profile
  • 8 pcs
    in 406.19 €
Netartmaterial.sk - to najlepšie pre Vaše tvorenie

Čo je aktivátor buniek?

Printex aktivátor buniek je relatívne tenký, bezfarebný pomocný materiál na vodnej báze bez zápachu, ktorý podporuje tvorbu špeciálnych buniek a sietí v tekutých umeleckých maľbách. Funkčne a súdiac podľa tvaru buniek vytvorených na maľbách je najviac podobný aktivátoru buniek austrálskeho typu (Aussie-Trol), ale stále odlišný. Pomocou neho môžete vyrábať bunky bez silikónového oleja.

Ako používať aktivátor farebných buniek?

Printex Cell Activator je možné jednoducho tónovať akrylovou farbou, fluidnou umeleckou farbou alebo dokonca pigmentom. Pomery miešania sa môžu líšiť v závislosti od farby alebo techniky. Ako východiskový bod odporúčame nasledujúce pomery:

15 % Printex Acrylic Art + 85 % aktivátor buniek Printex alebo
30 % Printex Fluid Art + 70 % aktivátor buniek Printex alebo
1 – 2 % pigment Printex + 98 – 99 % aktivátor buniek Printex.

Je dôležité zdôrazniť, že toto sú len východiskové body. Experimentujte, aby ste našli pomer, ktorý najlepšie vyhovuje vašim vlastným umeleckým nápadom a cieľom.

Aký je rozdiel medzi silikónovým olejom a aktivátorom buniek?

Silikónový olej aj aktivátor buniek sú pomocné materiály, ktoré podporujú tvorbu buniek v technikách Fluid Art - v tomto sú podobné. Jedným z hlavných rozdielov je vo forme buniek. Pod vplyvom silikónového oleja sa vytvárajú nezávislé, samostatné bunky. Naproti tomu aktivátor buniek tvorí čipkovaný alebo sieťovitý vzor, kde sú bunky navzájom pevne zviazané. Ďalším významným rozdielom je, že bunky vyrobené zo silikónového oleja sú menej roztiahnuteľné, zatiaľ čo bunky s aktivátorom buniek sú viac roztiahnuteľné a počas rozlievania farieb po ploche sa menej trhajú.

 
This site uses cookies to help us provide services. By using our services, you consent to the use of cookies. More information can be found here.